Versterkende voorlees verhalen

Versterkende voorlees verhalen


Jonge kinderen hebben vaak een overvloedige fantasie. Daarom kan het heel goed werken om een lastige boodschap in een voorlees verhaal te "verstoppen". 

 Het schrijven

Hoe komt zo’n persoonlijk voorleesverhaal tot stand? Ik stuur je eerst via mail een format met vragen over je kind. Daarna volgt er een telefonisch of online een gesprek met jou als ouder. Hierin kunnen wij samen afstemmen wat het doel is van de verhalen en kunnen we nog verdiepende informatie uitwisselen. Daarna schrijf ik een voorleesverhaal specifiek voor jouw zoon of dochter. Je krijgt dit verhaal toegestuurd met de post. Op die manier heb je echt een mooi cadeautje voor je kind. 

Lachen om je fouten


 Een kwartier later hoort ze de deur open gaan. Mama komt binnen en gaat bij haar op bed zitten. ‘’Is er iets gebeurd Sasja?’’ ‘’Nee’’, mompelt Sasja en ze draait zich naar de muur. Mama streelt haar een tijdje zachtjes over haar rug zonder iets te zeggen. Na een paar minuten voelt Sasja zich rustig worden. Dan pas kan ze zich omdraaien. ‘’Vertel het maar’’, zegt mama. ‘’Het helpt om met anderen te praten over lastige dingen’’. Sasja vertelt over het proefje en dat zij het verkeerd had voorspeld. Nu zou iedereen haar wel superdom vinden. Mama blijft haar over haar rug strijken. ‘’Nee Sasja, iedereen vind je juist zo slim en moedig omdat je zo nieuwsgierig bent en steeds vragen stelt. Je hoeft niet alles in een keer te weten. Wist je dat ook uitvinders heel veel fouten maken? Regelmatig worden er door die fouten juist weer nieuwe dingen ontdekt. Zo is bijvoorbeeld ook antibiotica ontdekt. De wetenschapper was op een zoek naar een medicijn maar alle proefopstellingen waren mislukt. Hij gooide dus alle petri-schaaltjes weg. Maar toen hij een paar dagen later zag dat daar een bepaalde schimmel op ging groeien die alle andere processen stopte was dát de uitvinding van de antibiotica. Hierdoor worden nu heel veel mensen genezen. Dus fouten geven juist vaak nieuwe ideeën en inzichten.’’
Sasja voelt hoe haar verdriet wegzakt. Mama heeft gelijk. Ze hoeft niet alles in één keer te kunnen. Ze ziet ook wel hoe mama haar presentaties oefent en dat ze daardoor steeds beter wordt. En de eerste keer toen papa lasagne maakte was het aangebrand. Maar de tweede keer was het verrukkelijk. En Eva had Sasja vandaag nog uitgenodigd om te komen spelen. Zij wilde blijkbaar nog steeds vriendinnen zijn. Iedereen maakt fouten, dat hoort erbij. Je kan er maar beter om lachen en er iets van leren.

Oeps, niet gevangen....


Iedereen rent naar buiten. Een groepje jongens staat bij elkaar. Bumba loopt naar ze toe. ‘’Hé Bumba wil je meedoen met Kingen?’’ ‘’Eh’’, zegt Bumb aarzelend, ‘’dat spel ken ik niet.’’ ‘’Maar het is niet moeilijk hoor, we leggen het je wel uit’’. Bumba twijfelt. Hij laat nog wel eens een bal door z’n handen glippen. Zouden de anderen dat niet vervelend vinden? 
Winnie de Poeh trekt Bumba mee. ‘’Kom nou, het is niet moeilijk! Het is veel leuker als we met zoveel zijn.’’ Bumba kijkt hoe de anderen het doen en snapt al snel de spelregels. Hij rent heen en weer en dan komt er een bal zijn kant uit. ‘’Bumba, vangen!’’ Hij doet een stap naar voren en vangt de bal. Jippie, hij is blij dat het is gelukt. De bal gaat rond en rond tot hij opnieuw in de richting van Bumba wordt gegooid. Oei, deze bal is te hoog. Hij kan er niet bij. De bal rolt door en verdwijnt in de struiken. Gatsie, nou heeft hij een fout gemaakt. Het liefst wil hij wegkruipen. Nu zullen ze hem wel heel onhandig vinden. Maar de anderen lachen en roepen dat die bal wel heel slecht werd aangegooid. Winnie de Poeh duikt de bosjes in om de bal op te halen. Hij gooit hem opnieuw naar Bumba en nu lukt het wel om hem te vangen. Bumba lacht en hij voelt zich vrolijk. Een fout maken is helemaal niet erg. Vrienden begrijpen dat wel van elkaar. En Kingen is een echt leuk spel! 

Prijsindicatie

Prijsindicatie van een versterkend voorlees verhaal ± €  50,-

(afhankelijk van hulpvraag en gewenste aantal verhalen)

E-mail voor meer informatie
Share by: